Obiceuri si Traditii - Forum
Marti, 2017-01-17, 4:54 AM
Bine ati venit Spion | RSS
[ Mesaje noi · Membrii · Regulamentului forumului · Cautare · RSS ]
Pagina 1 din 11
Moderatorul forumului: Admin, divyanka 
Forum » Forum » Obiceiuri si traditii din India(Semnificatia Lor) » Obiceuri si Traditii
Obiceuri si Traditii
AdminData: Duminica, 2010-06-13, 2:45 PM | Mesaj # 1
Generalissimo
Grup: Administrator
Mesaje: 15
Reputaţie: 4
Stare: Offline
Bindi(Punctul Rosu din Frunte)

Bindi este punctul rosu purtat in frunte de catre femeile din India. Pentru ca acest punct rosu format cu ajutorul pudrei de vermilion, plasat in mijlocul fruntei este considerat in religia hindusa un simbol al celui de al 3-lea ochi, cel magic, nu doar femeile hinduse poarta Bindi ci si barbatii. In acest context Bindi este un simbol religios, dar el are si o functie sociala. In mod traditional Bindi reprezinta un soi de verigheta a femeii indiene casatorite ce se deosebeste de cea necasatorita. In timp insa Bindi a evoluat atat ca format cat si ca raspandire. In ziua de azi el nu este redus la un punct rosu format cu ajutorul pudrei de vermilion, ci poate fi reprezentat si de o bijuterie, sau o piatra pretioasa.
Bindi si-a pierdut din simbolistica devenind mai mult un accesoriu la moda, decat un aspect al traditiei. Desi in viziunea occidentala atat inelul din nas cat si punctul de pe frunte par ciudatenii, in India ele sunt de fapt mijloace de infrumusetare.

Nath(Inelul din nas)

Inelul din nas este, in viziunea indiana, o modalitate de a sublinia frumusetea feminina. Obiceiul a fost introdus in spatiul hindus in secolul al 16-lea, el fiind originar din Orientul Mijlociu. Initial inelul din nas reprezenta apanajul femeilor casatorite, in ziua de astazi el este purtat si de tinere necasatorite, incepand cu varsta de 16 ani. Aceasta fiind varsta la care o tanara devine numai buna de maritis. Inelul poate fi purtat atat in nara dreapta cat si in cea stanga, fiind insa preferata nara stanga deoarece se considera ca acesta reprezinta organele genitale feminine si in consecinta piercingul ar favoriza fertilitatea. Inelul poate fi purtat si trecut prin cartilajul dintre nari sau agatat de pielea aflata la radacina nasului. Nu este obligatoriu ca inelul purtat in nas sa aiba forma unui inel. El poate fi atat un cerc simplu din metal, cat si un cerc metalic incarcat de pietre pretioase si perle, sau pur si simplu un mic cercel cu diamant prins cu surub in interiorul narii. Atunci cand cercul inelului din nas este incarcat cu decoratiuni grele ce il fac dificil de sustinut, apar acele lanturi fine ce conecteaza inelul din nas de lobul urechii sau de par, reducand din greutatea bijuteriei din nara.

Holi -Sarbatoarea culorilor

Holi sau Festivalul Culorilor din India este o sarbatoare care are loc primavara si este celebrata in India, Nepal si Bangladesh, dar si in multe alte tari. In fiecare din aceste tari, aceasta sarbatoare care prevesteste primavara, are o alta denumire.
Aceasta sarbatoare este de origine hindu si presupune ca fiecare persoana care participa se imbraca in haine cat mai viu colorate si cine doreste, se poate picta si pe fata. Sarbatoarea dureaza aproape 16 zile si fiecare zi poarta cate o denumire specifica.
Localnicii tin aceasta sarbatoare pentru a inlatura demonii, spiritele rele si tot ce este rau.
Participantii isi pot picta fata cu pudra colorata, dar pot colora si apele din zona, considerand astfel ca vor fi feriti de boli daca se vor spala cu apa colorata.
In zilele noastre, sarbatoarea Holi este o scuza pentru indieni de a-si uita inhibitiile si diferentele dintre caste, de a celebra venirea primaverii si de a se distra. Tinerii isi petrec ziua flirtand pe strazi, iar adultii isi intind mana in semn de pace, toata lumea este intr-o frenezie aruncand praf viu colorat numit si turnand apa. Preambulul festivalului are loc in prima noapte cu luna plina, anul acesta incepand pe 10 martie, intreaga sarbatoare durand 2-3 zile. In aceasta seara, pe strazi vor fi aprinse artificii care vor lumina toate colturile intunecate. Acestea au efectul de a alunga spiritele rele si energia negativa, dar si de a simboliza distrugerea personajului mitologic negativ Holika, dupa care festivalul a fost denumit. In dimineata urmatoare, strazile vor fi pline de oameni care alearga, tipa, sunt veseli si se stropesc cu apa si culori. Este chiar acceptat consumul de marijuana pentru a crea atmosfera lipsita de inhibitii. in anul 2010, Holi va avea loc pe 1 martie.
Culorile sunt cea mai vesela parte a sarbatorii Holi. Ele adauga vitalitate festivalului, facandu-l cel mai vibrant si emotionant dintre toate. Cu toate acestea, culorile capata semnificatii:
verde - vitalitate albastru- calm, seninatate galben - pietate, smerenie rosu - puritate Dintr-o data, pe la ora pranzului, nebunia ia sfarsit. Toata lumea se indreapta catre rauri sau cazile pline cu apa, unde se vor relaxa. Seara si linistea se lasa apoi asupra acestei tari.
Happy Holi !

 
radhikaData: Joi, 2010-07-01, 9:39 PM | Mesaj # 2
Private
Grup: Hindi-Fans
Mesaje: 14
Reputaţie: 0
Stare: Offline
radhika

Sari ((साड़ी în limba hindi) este un veşmânt tradiţional feminine în subcontinentul indian , ale cărei origini datează din 100 î.Hr., şi ghicit unul dintre puţinele articole de îmbrăcăminte care au fost pronunţate de secole atât de multe.

Sari constă dintr-o bandă largă de pânză de aproximativ un metru în lungime poate varia de patru la nouă metri, care se înfăşoară în jurul persoanei care le poartă cu metode care variază în funcţie de funcţia sa. Stilul cele mai frecvente de purtare a sari este în lichidare în jurul taliei, cu un lider care merge în jurul expunerea centura scapulară .

 
radhikaData: Joi, 2010-07-01, 9:40 PM | Mesaj # 3
Private
Grup: Hindi-Fans
Mesaje: 14
Reputaţie: 0
Stare: Offline
am pus o poza foarte frumoasa cu un sari, vad ca nu este imi pare rau.....
 
AdminData: Joi, 2010-07-01, 11:57 PM | Mesaj # 4
Generalissimo
Grup: Administrator
Mesaje: 15
Reputaţie: 4
Stare: Offline
acu este...useri nu au acces la html..dar le poti pune si le activez eu
 
radhikaData: Vineri, 2010-07-02, 9:35 PM | Mesaj # 5
Private
Grup: Hindi-Fans
Mesaje: 14
Reputaţie: 0
Stare: Offline
radhika

Cele mai interesante nunti din India sunt cele ale comunitatilor de gujarati, indieni ce traiesc in statul Gurajat, situat in nord-vestul Indiei.

Afla care sunt ritualurile care se fac inainte de inceperea nuntii gujaratilor.

Sagaai
Sagaai este ceremonia de logodire si incepe cand viitoarea mireasa ajunge la viitorul mire acasa cu matli, un pachet care simbolizeaza norocul. Matli este un recipient facut de regula din metal si contine dulciuri si cadouri pentru mire si familia lui. Acest pachet simbolizeaza acceptarea de catre familia miresei a uniunii fiice lor cu viitorul mire. Apoi urmeaza o ceremonie unde 5 femei de la fiecare familie binecuvanteaza cuplul.

Garba
Garba se tine in noaptea dinaintea nuntii si presupune mult dans. Acest ritual ofera oportunitatea celor doua familii sa se intalneasca si sa se distreze impreuna inainte de nunta. Cel mai important eveniment este Raas, un dans care implica cupluri si bete dandia. Dansul presupune sa-ti lovesti partenerul cu bete in timp ce urmaresti ritumul muzicii.

Pithi
Aceasta este o ceremonie in care atat mirele si mireasa sunt acoperiti cu pudra galbena, care se transforma intr-o pasta. Ceremonia este folosita pentru a curata mirele si mireasa inainte de nunta. Se zica ca pasta lumineaza si face pielea mai moale, care apoi capata o stralucire sanatoasa.

Mehndi
Cu aceasta ocazie mainile si picioarele miresei sunt impodobite cu mehndi sau henna. Femeile din familie si prietenele ei sunt si ele invitate sa-si imppodobeasca mainile.

Mandap Mahurat
Aceasta este o ceremonie tipica realizata inainte evenimentelor importante unde familiile se roaga zeului Ganesh si ii cer binecuvantarea.

Griha Shanti
Acest ritual este condus de Pandit, un preot hindus iar data si ora nuntii este aleasa prin confruntarea horoscoape viitorilor miri. Rugaciunile sunt realizate de membrii celor doua familii si de rudele acestora iar rezultatul dorit este ca viitorul cuplu sa ai o viata fericita.

 
FelissData: Marti, 2010-07-27, 11:12 PM | Mesaj # 6
Private
Grup: User
Mesaje: 5
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Am aflat multe informatii interesante! Multumesc mult celor ce au postat aici!
 
radhikaData: Miercuri, 2010-07-28, 8:48 PM | Mesaj # 7
Private
Grup: Hindi-Fans
Mesaje: 14
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Cultura Indiei

Muzica

Muzica indiană este foarte diversificată. Muzica clasica este în principal dedublată între tradiţiile indiene hindustane din nord si carnatice din sud. Formele muzicii cu un caracter pronunţat regional includ muzica filmi şi muzica folclorica ca Bhangra. Există multe forme clasice de dans : Bharata natyam; Kathakali; Kathak ;Kuchipudi; Manipudi; Odissi si Yakshagana. Ele sunt deseori însoţite de o formă narativă şi sunt de obicei marcate de elemente religioase.

 
radhikaData: Miercuri, 2010-07-28, 8:50 PM | Mesaj # 8
Private
Grup: Hindi-Fans
Mesaje: 14
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Literatura

Tradiţiile literare cele mai vechi împrumutau în special forma orală, forma scrisă făcându-şi apariţia mai târziu. Literatura religioasă hindusă scrisă în sanscrită, ca Vedele, Ramayana şi Mahabharata ocupă un loc important în cultura indiană şi sunt adaptate şi în zilele noastre în opere ficţionale, în teatru sau în cinematografie. Un alt tip de literatură important din acea perioadă este Literatura tamulă clasică din regiunea Tamil Nadu, şi ea la fel de veche. Sanscrita ca şi limba tamulă clasică sunt limbi savante care nu sunt accesibile decât unui grup foarte restrâns de indivizi intelectuali. Literatura în limba hindusă, bengaleză, sau în urdu se dezvoltă începând cu secolul al X- lea. Textele sunt fie în versuri sau îin proză, cu un mesaj religios şi deseori inspirat din legendele vechi sau din epopee. Sub influenţa colonizării britanice, autorii indieni ai erei moderne, dintre care bengalezul Rabindranath Tagore, scriu în limba engleză ca şi in limba lor maternă. Începând cu secolul al XX- lea şi în epoca contemporana,mulţi scriitori,printre care câţiva se bucură de un renume internaţional ca Salman Rushdie, Anita Desai, Amitav Gosh, Vikram Seth sau Arundhati Roy au contribuit la dezvoltarea unei ficţiuni indiene în limba engleză diferită de naraţiunea clasică caracteristică predecesorilor lor( în special lui R.K.Narayan, considerat a fi unul din creatorii romanului indian scris în limba engleză). Operele lor poartă amprenta curentului postcolonialist, în care temele identităţii naţionale, istorice, ale reflexiei asupra opresiunii coloniale se unesc într- o interogaţie asupra a ceea ce stă la baza identităţii individului, asupra dificultăţii de a trăi ruptura dintre tradiţie şi modernitate, asupra conflictului cultural. Această căutare de identitate se realizează prin intermediul limbii engleze, limba colonizatorului, reinventată şi însuşită, care stă martoră uneori a voinţei de a creea un limbaj şi o estetică proprie şi chiar de a se exprima depăşind dificultatea de a scrie cu cuvinte „ venite din altă parte”, după cum spune R.K.Narayan. Autor de ficţiune, de poezii şi eseuri literare, dintre care unele au obţinut premii intrenaţionale, Amit Chaudhuri ocupă şi el un loc de frunte în tânăra generaţie a literaturii anglo-indiene. Într-un registru intimist, el reflectează asupra familiei şi a conjugalităţii în căminele clasei mijlocii. Hari Kunzru a publicat recent o epopee comică pe tema căutării identităţii, ilustrând renaşterea tendinţelor individualiste care sunt în floare în cadrul clasei mijlocii rezidente în metropolele indiene. Kiran Desai s-a remarcat prin obţinerea premiului „ Man Booker Price” în 2006 cu o operă ilustrând tensiunea trăită de generaţia actuală între moştenirea familială şi aspiraţiile individuale. Postcolonialismul, curent literar de mare amploare care a atins atât ţările din sud şi Occidentul, a favorizat în India exprimarea literară a grupurilor minoritare cărora în mod tradiţional li-se vedea interzisă capacitatea de a produce opere culturale. Astfel, scriitori, dramaturgi şi poeţi „ dalits” (sau „ oameni decăzuţi” în marathi, nume dat celor care au renunţat la castele de neatins din care proveneau pentru a îşi contesta locul în societatea hindusă) au reîmprospătat formele literare clasice, printr-un limbaj neobişnuit de concret folosit pentru a descrie condiţia lor de oprimaţi, contribuind în acest mod la îmbogaţirea temelor şi a formelor literaturii naţionale.

 
radhikaData: Miercuri, 2010-07-28, 8:50 PM | Mesaj # 9
Private
Grup: Hindi-Fans
Mesaje: 14
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Cinematografie

Industria cinematografică indiană este cea mai prolifică din lume. Centrul său este constituit de producţia Hollywood- ului ( nume derivat de la Bombay, veche denumire a oraşului Mumbai, ale cărui studiouri sunt situate în capitala statului Maharashtra şi care realizează în principal filme comerciale în hindi. Industria este de asemenea înfloritoare în zona oraşului Kolkata, Chennai sau Kerala. Există de asemenea şi o producţie deloc neglijabilă de filme în limba telugu, kannada, malayam, tamul, bengaleză sau marathi. Cinematografia este o artă şi o formă de divertisment foarte populară în India: indiferent de vârstă, sex, castă, origine socială sau geografică a indienilor, aceştia din urmă frecventează masiv sălile de cinema. Actorii cei mai cunoscuţi se bucură astfel de un prestigiu inegal în societăţile noastre, iar legăturile dintre industria filmului şi politică sunt deseori foarte strânse,unii actori ocupând posturi guvernamentale importante ca M.G. Ramachandran, actor tamul popular devenit prim-ministru al statului Tamil-Nadu. În afară de această producţie în masă uneori stereotipă, exista de asemenea o cinematografie originală, al cărei cel mai cunoscut reprezentant dincolo de graniţele Indiei este bengalezul Satyajit Ray. Putem să- i cităm printre realizatorii clasici pe Guru Dutt, Raj Kapoor şi Adoor Gopalakrishnan. Printre realizatorii contemporani se remarcă Mira Nair, care face parte din cinematografia indiană independentă şi care a obţinut mai multe recompense internaţionale dintre care şi un Leu de Aur la Veneţia în 2001. Filmele sale au ca nucleu exilul, conflictul dintre generaţii sau sexualitatea feminină şi cenzura acesteia. Pe un ton mai lejer, Karan Johar, născut într- o familie de realizatori ai Bollywood –ului, posedă propria societate de producţie şi încearcă să reînoiască temele vechi cu reflectări asupra moravurilor familiale reprezentative pentru cinematografia comercială din Mumbai.

 
radhikaData: Miercuri, 2010-07-28, 8:51 PM | Mesaj # 10
Private
Grup: Hindi-Fans
Mesaje: 14
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Bucătărie

Bucătăria indiană este extrem de diversificată şi include numeroase produse de patiserie deseori incluse în amestecuri numite masalas. Metodele se schimbă în fiecare regiune. Grâul şi orezul sunt alimentele de bază ale indienilor. India este cunoscută pentru varietatea de bucătării vegetariene şi non vegetariane.

 
radhikaData: Miercuri, 2010-07-28, 8:52 PM | Mesaj # 11
Private
Grup: Hindi-Fans
Mesaje: 14
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Sporturi

Dacă sportul naţional este hochei pe gazon, cricket-ul este cel care în India este ridicat la rangul de pasiune naţională veritabilă.Echipa indiană joacă la cel mai înalt nivel internaţional şi anumiţi jucători ca Sachin Tendulkar sunt foarte populari atât în ţara lor cât şi peste hotare.Unele meciuri sunt urmărite cu fervoare de toată ţara,mai ales cele dintre India şi vecinul său Pakistan, sau confruntările dintre selecţionata naţională cu Anglia. În unele state, în special în cele din nord-est şi în Bengalul de Vest, din Goa până în Kerala, fotbalul, al cărui apogeu este în oraşul Kolkata este foarte răspândit. Campionatul indian de fotbal există din anul 1996. Recent, tenis- ul a câştigat teren, în special graţie tinerei profesioniste Sania Mirza. India este de altfel prezentă în competiţiile F1 cu piloţi ca Karun Chandhok sau Narain Karthikeyan la volanul unei „Force India”, firmă deţinută de miliardarul indian Vijay Mallya. Jocul de şah, originar din India, progresează şi el prin creşterea numărului de maeştri indieni, începând cu Viswanathan Anand, campion mondial conform Federaţiei internaţionale de Şah în anul 2007. Alte sporturi tradiţionale sunt Kabaddi, Kho- Kho şi Gilli- Danda. India este tărâmul originar al disciplinei istorice şi religioase – yoga şi al artei marţiale antice, Kalarippayatt.

 
radhikaData: Miercuri, 2010-07-28, 8:52 PM | Mesaj # 12
Private
Grup: Hindi-Fans
Mesaje: 14
Reputaţie: 0
Stare: Offline
Festivaluri

Festivalurile indiene sunt foarte variate,majoritatea religioase. Celebrate de fiecare casă, ele sunt fie naţionale ca Deepavali, toamna sau Holi, primăvara fie regionale ca Pongal în statul Tamil- Nadu sau sărbătoarea Soarelui – Chatt Puja în statul Bihar sau Uttar Pradesh. Ele variază după regiuni dar şi după diferitele religii existente în India : hinduism, islamism, creştinism etc. Totuşi,comunităţile indiene participă atât la propriile sărbători cât şi la cele ale vecinilor. Toate acestea fac din India una din ţările cu cele mai multe zile de sărbători din lume. Numărul de zile de vacanţă observate în şcoli, administraţii, întreprinderi este destul de impresionant. Vacanţele cele mai populare sunt de : Diwali, Holi, Onam, Sankranti, Gudi Padwa, cele 2 Eids, Crăciun şi Vaisakhi. India are 3 perioade de vacanţe naţionale. Se observă oficial alte perioade de vacanţă în state diferite. Practicile religioase fac parte din viaţa cotidiană şi sunt un lucru public.

 
radhikaData: Vineri, 2010-07-30, 8:20 PM | Mesaj # 13
Private
Grup: Hindi-Fans
Mesaje: 14
Reputaţie: 0
Stare: Offline
flower flower good good un site exceptional!!!!!!!
 
kllaudiaData: Vineri, 2010-07-30, 11:37 PM | Mesaj # 14
Private
Grup: User
Mesaje: 2
Reputaţie: 0
Stare: Offline
imi place foarte mult cultura indiana.as vrea sa invat cat mai mult despre india,mi-ar placea sa o si vizitez daca as avea sansa.insa nu stiu daca acum mai poti gasi inca traditiile de pe vremuri si viata care era inainte si pe care o vedem in filme.
unde credeti ca as putea gasi un sari???imi doresc foarte tare unul
 
radhikaData: Miercuri, 2010-08-04, 10:52 AM | Mesaj # 15
Private
Grup: Hindi-Fans
Mesaje: 14
Reputaţie: 0
Stare: Offline
kllaudia,poti gasi sari cate vrei, dar sant foarte scumpe,aici in italia costa pana la 500 de euro unul...sant foarte multe magazine de indieni, eh, dar costa mult.
 
Forum » Forum » Obiceiuri si traditii din India(Semnificatia Lor) » Obiceuri si Traditii
Pagina 1 din 11
Căutare:


Link exchange:  Radio Manele ^ stiri auto ^ Filme Porno HD ^ Filme Porno Romanesti